Kde se v paměti iPhonu nachází položka „Ostatní“ a jak ji odstranit?

Pokud jste se nikdy nepodívali na statistiky dat uložených ve vašem iPhonu nebo iPadu, pak přejděte do Nastavení → Obecné → Úložiště iPhonu nebo otevřete nabídku „Procházet“ v iTunes na počítači, pravděpodobně vás překvapí objem sekce „Ostatní“, která může mít několik gigabajtů v závislosti na tom, jak dlouho používáte operační systém. Co je to „Jiný“ a co dělá. to prozkoumáme v tomto článku.

Když se v chytrých telefonech poprvé objevilo úložiště o kapacitě více než 1 GB a podpora velkokapacitních karet microSD, zdálo se, že problém mobilního ukládání dat je na desetiletí vyřešen, a rozvoj cloudových služeb předznamenal zářnou budoucnost. V praxi je však i dnes většina uživatelů nucena šetřit s digitálním úložným prostorem, což platí zejména pro uživatele iPhonů a iPadů s minimálním integrovaným úložným prostorem.

Pokud se tedy potýkáte s nedostatkem místa například pro stahování nových aplikací nebo pořizování fotografií a videí v maximální kvalitě, je dobré se pravidelně zbavovat obsahu sekce „Ostatní“. Tato úložná oblast se při aktivním používání iPhonu nebo iPadu trvale zaplňuje nepotřebnými daty.

Automatické odebírání aplikací

Apple má v systému iOS funkci „Unload Unused Apps“, která to umožňuje. Chcete-li ji povolit, přejděte do nastavení zařízení, přejděte do iTunes Store a App Store a zapněte přepínač ve spodní části. Pokud jsou aktivní, nepoužívané aplikace se automaticky odstraní, ale jejich data se uloží. pro případ, že byste je chtěli někdy obnovit.

Ušetří několik gigabajtů

Nová možnost Offload Apps v iOS 11

V systému iOS 11 je nová možnost, která umožňuje automaticky odstranit nepoužívané aplikace v iPhonu nebo iPadu, abyste ušetřili místo v zařízení, což lze povolit v Nastavení. Základní. Úložiště.

Nebo přejděte do Nastavení. iTunes Store a App Store.

Nepoužívané aplikace se automaticky odstraní, čímž se uvolní místo v úložišti, ale zástupci aplikací, uložená data a dokumenty v zařízení zůstanou. Při příštím spuštění se aplikace automaticky stáhne z App Store a bude pokračovat v běhu jako dříve.

READ  Jak aktualizovat Android na tabletu Digma

Restartování iPhonu nebo iPadu

Tato metoda jednak zvýší výkon a jednak vyčistí mezipaměť operačního systému, která se s každou akcí uživatele zvětšuje. Chcete-li zjistit, zda se ve vašem zařízení v průběhu času nahromadilo mnoho nevyžádané pošty, můžete se podívat do iTunes na kartu „Ostatní“.

Zde se dozvíte, jak je mezipaměť plná. Množství nahromaděného odpadu se často měří v gigabajtech. Restartování bohužel nevymaže celou mezipaměť, ale pomůže uvolnit místo v zařízení.

Doporučuje se restartovat počítač alespoň jednou za čtrnáct dní. Pokud svůj přístroj nikdy nerestartujete, můžete se setkat s problémem popsaným zde.

Pokud uživatel stahuje do svého gadgetu nový obsah každý den a je s ním aktivní, je možné zařízení restartovat častěji.

Ukládání fotografií na iCloud

Dobrá věc u Apple je, že fotky a videa jsou tam uloženy v původní kvalitě a plném rozlišení, bez ořezávání. Pokud upravujete fotografie v zařízení iOS nebo Macu, změny se projeví i na fotografiích v cloudu.

Možnost optimalizace úložiště je logická, fotografie a videa pak budete mít po ruce kdekoli na světě, pokud funguje internet. Myšlenka spočívá v tom, že vaše zařízení iOS bude mít miniaturní kopie souborů, zatímco originály zůstanou v cloudové službě. A pokud potřebujete fotografii nebo video v původní kvalitě, můžete si je stáhnout.

Šikovná věcička, ale nezapomeňte, že žádný internet, žádné fotky. A samozřejmě budete muset zaplatit za další prostor na iCloudu. Základních 5 GB není nic. 50 GB stojí 59, 200 GB stojí 149, 2 TB stojí 599. Pokud nechcete platit společnosti Apple, můžete použít cloudovou službu třetí strany.

Jak přenést nepoužívané aplikace do iPhonu a iPadu

Pro začátek musíte sami zjistit, které aplikace na vašem zařízení již dlouho neběží a bezostyšně zabírají drahocenné místo. Aplikace, ke kterým jsem neměl přístup déle než měsíc, vždy odstraním. Jakoukoli odstraněnou aplikaci lze v případě potřeby obvykle snadno znovu stáhnout z obchodu App Store.

Uživatelům, kteří se obávají ztráty dat z aplikací, které používají jen velmi zřídka, umožnila společnost Apple odstranit z miniaplikace samotnou aplikaci, ale se zálohou všech jejích nastavení a dokumentů. Tato funkce se aktivuje v Nastavení v části iTunes Store a App Store. Cesta ke stažení nepoužívaných aplikací. Operační systém sám zjistí, kterou aplikaci vlastník miniaplikace používá jen zřídka, a odinstaluje ji. V případě potřeby si můžete aplikaci kdykoli stáhnout z obchodu a vaše nastavení a dokumenty zůstanou zachovány.

READ  Přesunutí fotografie z jednoho iPhonu do druhého. Přenos fotografií ze starého iPhonu do nového pomocí zálohy

Nechte iOS rozhodnout, které aplikace už nepotřebujeme

Měla by se vymazat mezipaměť v iPhonu?

Stručně řečeno, mezipaměť jsou data uložená lokálně operačním systémem a aplikacemi. Patří sem webové stránky, uložené hry, stažené aplikace a další. Systém iOS také ukládá dočasné informace, když zapisuje soubory nebo když potřebuje uložit pokyny. Všechna tato data zabírají místo, což může omezit stahování a výkon telefonu.

Vymazat mezipaměť. je zbavit se starých dat, což může pomoci ochránit vaše informace a také zlepšit výkon vašeho zařízení.

Mějte však na paměti, že vymazáním mezipaměti aplikace (a celého systému) se odstraní všechna data bez rozdílu. Tedy i ty správné. V mnoha případech aplikace potřebují tyto údaje ke správné funkci nebo alespoň k zapamatování vašich předvoleb a nastavení.

I iPhone potřebuje čas od času vymazat mezipaměť. Nebuďte však přehnaně horliví.

To znamená, že než vymažete mezipaměť jakékoli aplikace iPhone, zvažte, zda data skutečně potřebujete. Pokud potřebujete soubory, uložte je. A pokud jde o nastavení, nezapomeňte. Připravte se na to, že aplikace pravděpodobně poběží, jako by byla právě nainstalována.

Nezapomeňte, že vymazání mezipaměti nenahrazuje obnovení továrního nastavení. Pokud chcete obnovit tovární nastavení iPhonu, jedná se o samostatný proces, který se provádí prostřednictvím nastavení.

Vypněte veškerou analytiku a proveďte „tvrdý restart“

Při prvním nastavení iPhonu vás Apple požádá o povolení shromažďovat analytické údaje pro vývojáře. Pozorní uživatelé si všimli, že adresáře protokolů shromážděné za účelem přenosu do společnosti Apple se časem zvětšují a nikdy se nevymažou. Uživatelská data jsou pro společnost zjevně důležitější než použitelnost zařízení.

Naštěstí ji lze vypnout v nastavení v části „Analýza“. Pokud zrušíte zaškrtnutí nejvyššího políčka, „systémová data“ obvykle přestanou růst. A po nuceném restartu zmizí i ty, které se nashromáždily v době, kdy je sběr dat zakázán.

Vynucený restart provedete velmi snadno stisknutím tlačítka zvýšení hlasitosti, poté snížení hlasitosti a podržením tlačítka napájení po dobu 10 sekund. Jakmile se obrazovka vypne, můžete vše pustit. U iPhonu s tlačítkem domů je postup ještě jednodušší: podržte současně tlačítko domů a tlačítko napájení a počkejte 10-15 sekund. Po restartu systém vymaže nejen nepotřebné protokoly, ale také mezipaměť s odkládacími soubory. To obvykle stačí. Pokud výše uvedené postupy nepomohou, máte jedinou možnost.

Jak uvolnit místo v iPhonu nebo iPadu

Otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu nebo iPadu, přejděte na Úvodní obrazovku a vyberte možnost Úložiště a iCloud. Všimněte si, kolik máte volného místa.

READ  iPhone 11 pro není zapnutý

Otevření aplikace iTunes Store v zařízení iOS.

V dolní části obrazovky vyberte možnost Filmy a vypůjčte si film, jehož velikost je větší než dostupné volné místo v zařízení (nebojte se, nebude vám účtován poplatek). To je důležité kritérium pro výběr filmu! Zjistit velikost souboru je snadné, stačí přejít na stránce s popisem filmu do části Podrobnosti a vyhledat položku Velikost.

Klepněte na tlačítko pronájmu. Nebude vám účtován poplatek. zobrazí se upozornění, že nemáte dostatek volného místa.

V dialogovém okně se objeví tlačítko Nastavení. Klikněte na něj a znovu vyberte možnost Úložiště a iCloud.

Ihned zjistíte, že je k dispozici více volného místa. Na mém iPhonu jsem okamžitě dostal „boost“ téměř 200 megabajtů!

Jak přesně to funguje, není zcela jasné. Společnost Apple zřejmě v honbě za ziskem (nenechte zákazníka jen tak odejít) nutí systém iOS v této situaci mazat dočasné soubory a mezipaměť.

Postup lze opakovat, dokud nezískáte dostatečný objem (druhý pokus mi přinesl dalších 100 MB)!). Nezapomeňte vždy vybrat film, který je větší než dostupné volné místo na disku, jinak budete muset za pronájem filmu zaplatit.

| Denial of responsibility | Contacts |RSS